SOBRE LA COMPRA DE VOTS

 

Comprar vots amb diner és una cosa massa coneguda i més difícil de fer del que, a primera vista, sembla. En canvi oferir bons tabacs és una cosa més digna; és més bell el gest del que rep discretament a casa seva una capseta de cigars que no pas el del que estira la ma àvidament  per copsar un parell de duros.

En el districte de Vilafranca per on lluitava el senyor Torres Picornell, propietari dels tabacs “Gener”, i en el del Vendrell, pel qual presentava la seva candidatura el caciquista senyor Martínez Domingo, entranyable amic del senyor Torres Picornell ho han comprés així. Durant un mes, tot Vilafranca i tot el Vendrell fumaran bo. Res de caliquenyos, ni de cigarros de mig ral; les festes a tot drap, breves d’en Gener i Batet i Hoyos de Monterrey.

En les pròximes eleccions ja sabem quins seran els més formidables enemics del senyor Torres Picornell i del senyor Martínez Domingo: els estanquers i els contrabandistes.

ECO escrit per Andreu Nin al diari El Poble Català el 10 de març de 1914. 

En aquest escrit Nin fa referència a les elecions generals de les corts espanyoles celebrades el dia 8 de març. Hoyos de Monterrey era la marca de habans més coneguda del fabricant de tabacs Gener Batet de l'Arboç i que tenia la fàbrica a l'Habana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada